nieuws

InBev neemt Anheuser-Busch over

Café

De Belgisch-Braziliaanse bierbrouwer InBev heeft na een maand getouwtrek overeenstemming bereikt met zijn Amerikaanse branchegenoot Anheuser-Busch over een overname ter waarde van 52 miljard dollar (32,6 miljard euro). Door de overname ontstaat ’s werelds grootste bierbrouwer. Dat maakten beide partijen maandag bekend.

InBev neemt Anheuser-Busch over

InBev, onder meer bekend van Stella Artois en Hoegaarden, betaalt 70 dollar per aandeel in contanten voor de brouwer van Budweiser.

Het oorspronkelijke bod van InBev bedroeg 65 dollar per aandeel, maar dit werd door Anheuser-Busch verworpen omdat het te laag zou zijn. De overname moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Anheuser-Busch en de autoriteiten.

Met de overname is na meer dan 150 jaar een einde gekomen aan Anheuser-Busch als familiebedrijf. De gezamenlijke omzet van het concern komt uit op meer dan 36 miljard dollar en het jaarlijkse productievolume bedraagt 460 miljoen hectoliter.

Het gecombineerde bedrijf gaat Anheuser-Busch InBev heten en de topman wordt InBev-bestuursvoorzitter Carlos Brito.

Reageer op dit artikel