nieuws

KHN: ‘Met vinger wijzen niet de oplossing

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt, in de discussie over gehoorschade als gevolg van te luide muziek in discotheken, dat met het vingertje wijzen naar alleen disco’s niet de oplossing is. KHN reageert hiermee op de oproep van het ChristenUnie-Kamerlid Voordewind om de maximale geluidssterkte in discotheken op 100 decibel te zetten.

KHN: ‘Met vinger wijzen niet de oplossing

‘KHN begrijpt dat de ChristenUnie ook iets wil doen aan de gehoorschade bij jongeren. Het vingertje wijzen naar alleen de discotheken is echter niet de oplossing. De horecabranche neemt zijn verantwoordelijkheid voor personeel en gasten met voorlichting en eventueel beschermende maatregelen’, laat KHN-woordvoerder Joris Prinssen weten.

Prinssen: ‘De horecaondernemers komen in de Amsterdamse pilot “Go out, Plug in” de gasten al tegemoet. Ook KHN wacht de resultaten van deze pilot af. In deze tijden komen met extra regelgeving, terwijl het Kabinet 25 procent minder regels wil, is ongepast’.

Voordewind riep vrijdagochtend in De Telegraaf minister Klink van Volksgezondheid en minister Rouvoet van Jeugd en Gezin op om wettelijke maatregelen te nemen om gehoorschade bij discogasten te voorkomen.

‘Het verzoek aan de uitgaansbranche zelf in te grijpen, heeft niet gewerkt. Dus moeten we een strakker regime gaan opleggen. Naast de wettelijke bescherming van het personeel moeten we ook eindelijk het uitgaanspubliek gaan beschermen’, aldus Voordewind.

Reageer op dit artikel