nieuws

Koffiezaak wordt uit protest ook VVV-kantoor

Café

De Amersfoortse koffiezaak Coffee Corazon gaat de functie van VVV-kantor voorlopig overnemen. Ondernemer Dirk-Jan Stip wordt vooral op zondag overstelpt met vragen van toeristen die volgens hem doelloos door de stad dwalen.

Koffiezaak wordt uit protest ook VVV-kantoor

‘Ik ken geen andere stad waar het zo beroerd geregeld is. Het VVV-kantoor is belachelijk ver uit het centrum en niet open wanneer het nodig is, namelijk op zondag,’ zegt ondernemer Stip.

Doorn in het oog

De VVV in Amersfoort zit buiten het centrum en is op zondag gesloten. ‘Veel toeristen komen bij ons na een rondvaart of wandeling met de vraag waar ze meer informatie over de stad Amersfoort kunnen krijgen. Wat moet ik dan zeggen? Alles is dicht en het VVV-kantoor is een half uur lopen? De situatie is me al jaren een doorn in het oog.’

In zijn koffiezaak komt een grote informatiezuil met vrijwel alle boekjes en folders die ook bij het officiële VVV-kantoor te krijgen zijn. Stip koopt het materiaal op eigen risico in. ‘Schiet ik er bij in dan moet dat maar’, zo zegt hij. We bieden onze gasten graag deze service.

Toestemming aan de VVV heeft hij niet gevraagd. Hij kan zich niet voorstellen dat iemand tegen dit plan is.

WK vrij

Vorig jaar kwam Coffee Corazon ook al in het nieuws. Stip riep zijn zaak tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal tot voetbalvrij-gebied. Oranje was er toen een tijdje verboden. Zelfs de sinaasappelsap verdween voor even van de menukaart.

Reageer op dit artikel