nieuws

Kooistra bouwt huis met 6 open haarden

Café

Sjoerd Kooistra blijkt een groot liefhebber te zijn van open haarden. De horecatycoon plaats in zijn nieuw te bouwen huis in Spanje maar liefst zes open haarden. ‘Ik heb een tik van open haarden.

Kooistra bouwt huis met 6 open haarden

Nederlands grootste horecatycoon vertelt in een groot interview in Het Financieele Dagblad over zijn open haarden-liefhebberij.

‘Ik weet nog goed dat ik zeven, acht jaar was en voor het eerst een open haard zag. Ik wist niet eens wat een open haard was. Ik heb sindsdien een tik van open haarden. In mijn nieuwe huis in Spanje dat ik nu aan het bouwen ben, krijg ik er zes’, aldus Kooistra.

Waar Kooistra minder gecharmeerd over is, is van beleggen. ‘Een jaar of vier geleden heb ik in aandelen belegd. Kreeg ik vijf keer per dag een telefoontje van de bank: “Je moet dit doen, dan kopen.” Ik kreeg er pijn in het hoofd van. Na een jaar had ik 0,2 procent rendement. Ik zeg tegen die bankier: “Weg ermee, alles verkopen.”’

Reageer op dit artikel