nieuws

Krabbels Vroeg-op-stap toch geldig

Café

De provincie Friesland accepteert toch de 14.000 digitale handtekeningen van de Vroeg-op-stap-moeders. Zo wordt het mogelijk het plan van de twee Friese moeders Myriam Loonen en Hannie Gorter, om de sluitingstijden van de horeca te vervroegen, bespreekbaar te maken.

Krabbels Vroeg-op-stap toch geldig

Het gaat hierbij om het eerste burgerinitiatief van Friesland. Aanvankelijk zou het initiatief niet doorgaan omdat de 14.000 digitale krabbers als niet geldig werden beschouwd. De provincie heeft in dit specifieke geval besloten de handtekeningen toch te aanvaarden, zo meldt het Friesch Dagblad.

Wanneer het verzoek om de uitgaanstijden te vervroegen daadwerkelijk wordt besproken, is nog niet bekend. Loonen en Gorter voeren actie om de staptijden te vervroegen. De moeders vinden het maar niets wanneer jongeren daags na het stappen een groot deel van de dag in bed liggen omdat ze laat thuis kwamen.

Zie ook:
Digitale krabbels Vroeg-op-stap ongeldig

Reageer op dit artikel