nieuws

Laurens Meijer wil laatste vier zaken verpachten

Café

Laurens Meijer hoopt in de loop van dit jaar zijn resterende vier horeca-exploitaties te verpachten. De overige zaken heeft de horecatycoon al verpacht of verkocht.

Laurens Meijer wil laatste vier zaken verpachten

Dat laat Meijer desgevraagd vanuit China weten. Meijer zegt geen bedrijven meer te willen exploiteren.

‘Dat wil ik overigens al jaren niet meer, maar het liep langzaam weer de verkeerde kant op. Heb dus gezegd dat alles verpacht moest worden en als dat niet lukte, ik ze dan desnoods verkoop’, aldus Meijer.

Inmiddels zijn de eigen exploitaties door verpachten of verkopen weer naar het voor Meijer acceptabele aantal van vier teruggebracht. ‘Ook deze zaken zullen naar verwachting in de loop van dit jaar worden verpacht’.

Meijer meldt dat Luden Den Haag, Luden Breda, Pablo’s Cantina in Dordrecht, De Graanbeurs in Breda en Belgica Amsterdam verkocht.

Meijer: ‘Buiten die vier die we nog zelf doen zijn alle overige zaken dus verpacht en ook niet te koop. Kopen doen we nog wel, maar dan met de panden er bij’.

De horecatycoon met een voorliefde voor de autoracesport heeft in de Oekraïne nieuwe business gevonden. ‘In de Oekraïne zijn we bezig met de productie van bio-energie in de vorm van hout briket en pallet. Een enorm snel groeiende markt omdat de vraag naar CO2 neutrale brandstof erg snel toeneemt’, aldus Meijer.

Reageer op dit artikel