nieuws

‘Leeftijdsgrens 18 bij alle alcoholverkoop

Café

Het Trimbos-instituut, GGD Nederland en het Nederlands instituut voor alcoholbeleid (STAP) pleiten woensdag in een open brief aan de Tweede Kamer voor invoering van één leeftijdsgrens van 18 jaar bij alcoholverkoop. Nu zijn er twee leeftijdsgrenzen: 16 jaar voor zwakalcoholhoudende drank en 18 jaar voor sterke dranken.

‘Leeftijdsgrens 18 bij alle alcoholverkoop

De Kamer behandelt woensdag de Drank- en Horecawet. De behandeling van de wet staat gepland om 16.00 uur. Doel van de wijziging is om het alcoholgebruik onder met name jongeren terug te dringen en om verstoring van de openbare orde als gevolg van alcoholgerelateerde verstoring te voorkomen.

De drie gezondheidsorganisaties stellen onder meer dat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het invoeren van een algemene leeftijdsgrens van 18 jaar werkt bij de aanpak van schadelijk alcoholgebruik door jongeren.

Reageer op dit artikel