nieuws

Loorbach: ‘Surseance moet rust bieden

Café

De aanvraag om uitstel van betaling moet het imperium van wijlen Sjoerd Kooistra rust geven. Rust om een faillissement te voorkomen en om de komende tijd te werken aan het oplossen van grote problemen, zo laat directielid Bert Loorbach van Plassania Beheer weten.

Loorbach: ‘Surseance moet rust bieden

Loorbach, die samen met Grietje van de Veen de directie vormt, reageert hiermee op berichten in de media over de aanvraag van surseance van het Kooistra-imperium.

‘De aanvraag is nog niet ingediend, maar dat gaat wel gebeuren. We doen dit om rust te krijgen. We komen nu eenvoudigweg niet toe aan het besturen van de bedrijven. Met een bewindvoerder er bij is er meer rust en hopen we tot aanvaardbare oplossingen te komen’, aldus Loorbach aan MissetHoreca.nl.

Doel van de uitstel van betaling is om een faillissement af te wenden. Regelmatig eindigt een surseance van betaling in een bankroet. Loorbach: ‘Dat weten we. We verkeren ook in een grote crisis. Maar de situatie is zo complex dat we nog maanden nodig hebben om tot oplossingen te komen. Ik geloof in een goede afloop’.

Loorbach, broer van de partner van de overleden horecatycoon, laat weten verrast te zijn door de berichtgevingen in de media over de plannen van Heineken om zeventien horecazaken in Groningen te sluiten. ‘Wij hebben prima contact met de directie van Heineken, maar vanuit een ander niveau uit hun organisatie is er contact met de media. Maar Heineken heeft laten weten dat ze niet overgaan tot sluiting van de zaken. Er is veel stoere taal, maar al onze gesprekken zijn er op gericht om tot oplossingen te komen’.

Reageer op dit artikel