nieuws

Minister wil snel rookregels aanpassen

Café

Minister Ab Klink van Volksgezondheid denkt binnen drie maanden de regels voor het rookverbod in de horeca aan te passen . Dat zei hij vrijdag in reactie op de uitspraak van het hof in Leeuwarden dat het rookverbod nu niet duidelijk in de wet geregeld is.

Minister wil snel rookregels aanpassen

Klink denkt dat hij de wet zelf waarschijnlijk niet hoeft aan te passen, hoogstens op onderdelen. Dat meldt De Telegraaf.

De minister gaat ervan uit alleen onderliggende regels te moeten veranderen. Dit gaat sneller dan een wetswijziging. Voor de minister en ook voor een meerderheid in de Tweede Kamer blijft een algeheel rookverbod voorop staan. ‘Vooralsnog is het uitgangspunt dat in horeca zonder personeel een rookverbod geldt’, aldus Klink.

Volgens Klink zijn door het vonnis niet de fundamenten onder het rookverbod weggeslagen. Hij gaf al eerder aan niet te willen wachten op eventuele cassatie.

Ook de Tweede Kamer wil snel duidelijkheid over het rookverbod. Op de vraag of de controle in de kroegen gewoon doorgaat, wilde Klink nog niet antwoorden. Klink: ‘Maar we gaan niet als gekke Henkie achter kroegen aan hollen. We zullen er verstandig mee omgaan.’

Reageer op dit artikel