nieuws

Nieuwe aanhoudingen in zaak-Club Q

Café

De politie heeft dinsdagochtend een 19-jarige jongen uit Damwoude en een 17-jarige jongen uit Broeksterwoude aangehouden in verband met de fataal afgelopen vechtpartij bij discotheek Club Q in Tytjerksteradiel.

Nieuwe aanhoudingen in zaak-Club Q

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekend. In de nacht van 17 op 18 april kwam de 16-jarige Redmar Smedema uit Bergum bij één van de incidenten in de discotheek om het leven.

Bij de andere vechtpartij, op de parkeerplaats van Club Q, raakte in dezelfde nacht de 20-jarige Gerard Dijkstra uit Damwoude ernstig gewond. De twee arrestanten worden verdacht van betrokkenheid bij één of beide vechtpartijen. Ze zijn aangehouden na onderzoek en getuigenverklaringen.

Eerder werden op 9 en 11 mei een 18-jarige jongen uit Damwoude en een 17-jarige jongen uit Veenwouden opgepakt. Volgens het OM kennen de vier verdachten elkaar.

Reageer op dit artikel