nieuws

Nooit meer dronken door synthetische alcohol

Café

Onderzoekers van het Londense Imperial College ontwikkelen een synthetische alcohol waarbij de nadelen van alcoholgebruik afnemen. Mensen kunnen drinken zonder dronken te worden, beloven de onderzoekers.

Nooit meer dronken door synthetische alcohol

Het onderzoeksteam staat onder leiding van professor David Nutt die tot voor kort regeringsadviseur rond drugs was. Nutt laat in de Sunday Telegraph optekenen dat er gewerkt wordt aan een drank ‘waarvan je in een prettig aangeschoten stemming blijft ongeacht de hoeveelheid glazen’.

De synthetische alcohol dringt niet door in de delen van de hersens die verantwoordelijk zijn voor stemmingswisselingen en die kunnen leiden tot verslaving. Dit in tegenstelling tot de bekende dranken als bier, wijn en whisky.

De synthetische alcohol is ook gemakkelijk uit de bloedstroom te verwijderen met behulp van een pil. Hierdoor is de gebruiker op slag weer nuchter. Dit alles komt door het gebruik van benzodiazepines.

Wanneer de synthetische alcohol op de markt komt is niet bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel