nieuws

Ook komende dagen evenementen afgelast

Café

De dramatische gebeurtenissen op Koninginnedag in Apeldoorn hebben ook nog gevolgen voor evenementen voor de komende dagen.

Ook komende dagen evenementen afgelast

Zo heeft de PvdA alle 1 mei-bijeenkomsten afgelast. Volgens een woordvoerster van de sociaaldemocraten geeft het nu geen pas om een dag na de gebeurtenissen de Dag van de Arbeid te vieren. Vicepremier en PvdA-minister van Financiën Wouter Bos zou in Amsterdam optreden. Fractievoorzitter Mariëtte Hamer had gepland om naar het Willem Dreeshuis, een sociaal-democratisch zorgcentrum, in de hoodstad te gaan.

4 en 5 mei

De gemeente Amsterdam neemt de komende dagen de veiligheidsmaatregelen onder de loep voor de activiteiten rond dodenherdenking op 4 mei en het bevrijdingsconcert op de Amstel op 5 mei. De gemeente heeft samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei besloten het programma ondanks het drama in Apeldoorn door te laten gaan.

Koningin Beatrix en andere leden van Koninklijke familie wonen de herdenking en de viering ook dit jaar bij.

Reageer op dit artikel