nieuws

Opknapplan Leidseplein op lange baan

Café

Het plan om op het Leidseplein autoverkeer te verbieden en tramhaltes en de taxistandplaats te verplaatsen, lijkt ineens heel onzeker geworden. Onenigheid in de gemeenteraad ligt ten grondslag aan het plan om het bekende Amsterdamse horecaplein ingrijpend te veranderen.

Opknapplan Leidseplein op lange baan

Afgelopen week ontstond er onenigheid in de raad toen PvdA en VVD weigerden het miljoenenplan goed te keuren. De bedoeling was om het plan nog voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart concreet te maken.

Nu duurt het nog zeker vier maanden voordat er goedkeuring gegeven kan worden. De kans bestaat dat het plan helemaal geschrapt wordt omdat er grote bezuinigingen uitgevoerd moeten worden. Een streep door de ingrijpende herinrichting van het Leidseplein is niet ondenkbaar geworden.

Wethouder Hans Gerson is niet blij met het gekrakeel tussen PvdA en VVD. ‘Nu ligt het proces maanden stil’, aldus Gerson in Het Parool.

Reageer op dit artikel