nieuws

Overleg KHN Utrecht en gemeente over verordening

Café

KHN Utrecht is met de gemeente in overleg over aanpassingen in de horecaverordening. De belangenvereniging zou graag zien dat de horeca-exploitatievergunning wordt afgeschaft.

Overleg KHN Utrecht en gemeente over verordening

RTV Utrecht meldde vorige week dat de gemeente vasthoudt aan de maatregel om direct te kunnen straffen als ondernemers zich niet aan de afspraken houden. Vooral omdat de gemeente vindt dat de verordening past bij de bescherming van de woon- en leefomgeving.

Volgens Jos de Winter, voorzitter van de afdeling Utrecht van KHN, is dat absoluut nog niet aan de orde. ‘In het overleg met de gemeente volgen we het standpunt van het landelijk bestuur en dat is afschaffing van de exploitaitevergunning. Wij zijn in gesprek over de handhavingsstrategie en beide partijen hebben hun wensen kenbaar gemaakt. Na de zomer worden de gesprekken hervat.’

Burgemeester Wolfsen heeft bovenstaande afgelopen week kenbaar gemaakt aan de raadscommissie, aldus De Winter, die in Utrecht ook eigenaar is van café De Nieuwe Dikke Dries, nummer 8 in de Misset Horeca Café Top 100.

De Winter stelt dat gemeente en KHN Utrecht het eens zijn dat de goede bedrijven niet mogen lijden onder de kwade. ‘Voor de goede ondernemers willen we allebei lastenverlichting en minder controle.’

Reageer op dit artikel