nieuws

Pakhuis de Zwijger ontvangt linkse leiders

Café

Café-restaurant Pakhuis de Zwijger in Amsterdam was de ‘geheime’ plek waar de politieke leiders Wouter Bos (PvdA), Jan Marijnissen (SP) en Femke Halsema (GroenLinks) hun veelbesproken kopje koffie dronken.

Pakhuis de Zwijger ontvangt linkse leiders

Dat meldt Nos.nl. Lange tijd werd er over de locatie even geheimzinnig gedaan als de mogelijke inhoud van het gesprek. De linkse leiders spraken in Pakhuis de Zwijger aan de Piet Heinkade in Amsterdam over de mogelijkheden van een links kabinet.

Over de uitkomsten van het gesprek waren Marijnissen en Halsema lichtelijk teleurgesteld. Zij hadden graag gezien dat Bos in Pakhuis de Zwijger zijn voorkeur voor een links kabinet zou uitspreken. Bos laat alle mogelijkheden open en wil pas na de verkiezingen van woensdag 22 november voorkeuren kenbaar maken.