nieuws

‘PepsiCo en Coca-Cola in India bevatten gif

Café

In India verkochte frisdranken van PepsiCo en Coca-Cola bevatten hoge restniveau’s van bestrijdingsmiddelen die mogelijk kunnen leiden tot kanker. Dat staat in een woensdag verschenen rapport van het in New Delhi gevestigde Centre for Science and Environment (CSE).

‘PepsiCo en Coca-Cola in India bevatten gif

Uit een test met 57 monsters bleek dat in alle gevallen restanten van vijf verschillende bestrijdingsmiddelen zaten. Bij sommige soorten was de gifdosis wel tweehonderd keer hoger dan normaal gesproken acceptabel is. Drie jaar geleden kwam het CSE al tot een soortgelijke conclusie met frisdranken van PepsiCo en Coca-Cola.

In navolging van dat rapport stelde de Indiase overheid reglementen op voor acceptabele hoeveelheden gif in frisdrank. Volgens het CSE heeft de regering sindsdien echter niets meer gedaan om deze regels na te leven. Coca-Cola en PepsiCo ontkennen dat hun frisdranken een gevaar voor de gezondheid vormen.

Reageer op dit artikel