nieuws

Ronde van Vlaanderen omzetboost horeca

Café

De Ronde van Vlaanderen in België, een van de belangrijkste wielrenkoersen ter wereld, is van grote waarde voor de Belgische horeca. De 600.000 wielrenfans spenderen voor een slordige 9,2 miljoen euro in horecabedrijven in de grote steden langs de koers. Komend weekend vindt de klassieker weer plaats.

Ronde van Vlaanderen omzetboost horeca

Dat blijkt uit onderzoek. Studenten van de hogeschool NHTV in Breda en de Katholieke Hogeschool in Kortrijk maakten een inkomenstenberekening op basis van de 600.000 bezoekers van de Ronde van Vlaanderen vorig jaar.

Gemiddeld besteedde een bezoekers van de eendaagse koers 19,70 euro in de horeca in één van de vier steden Geraardsbergen, Ninove, Oudenaarde en Wetteren. De totale omzet aan eten en drinken kwam daarmee uit op 9.243.665 euro.

Ook hotels en bed & breakfast accommodaties profiteren flink van de wielrenwedstrijd. De reiskosten van de overnachtende toeschouwers werden geraamd op 2.700.000 euro.

Zondag 3 april wordt de 95e editie van de Ronde van Vlaanderen gehouden. Topfavoriet is de winnaar van vorig jaar, de Zwitser Fabian Cancellara. Negen Nederlanders wisten ooit de klassieker te winnen. De laatste was Johan Lammerts in 1984.

Reageer op dit artikel