nieuws

Rose van Asten (weer) winnaar NK Cuptasting

Café

Voor de tweede, achtereenvolgende keer heeft Rose van Asten het Dutch Cuptasting Championship op haar naam geschreven. Ze bleef in de finale drie concurrenten voor. Cuptasting is een methode om koffie te beoordelen en te herkennen. Van Asten mag in 2010 naar het WK Cuptasting in Londen.

Rose van Asten (weer) winnaar NK Cuptasting

Er waren 21 deelnemers bij het Dutch Cuptasting Championship tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn. Van Asten streed in de finale tegen Sander Schat, Hans Blom en Drikus Semmelink. Drie van de vier finalisten haalden zes punten, maar Van Asten was het snelste.

Cuptasting is een methode om koffie te beoordelen en te herkennen. De deelnemers proeven in de eerste ronde acht sets van drie kopjes koffie, triangles genaamd. Elke triangle bestaat uit twee kopjes met identieke koffie en een kopje met afwijkende koffie. De kunst is om binnen acht minuten de afwijkende kopjes koffie aan te wijzen.

Naar mate de competitie vordert wordt het niveau hoger en wordt het voor de deelnemers steeds moeilijker om in de race tegen de klok het juiste kopje koffie aan te wijzen.

Het bestuur van Dutch Coffee Promotion, de organisator van de wedstrijd, was blij met het aantal deelnemers en met het feit dat daar veel nieuwe namen tussen zaten. Van Asten gaat namens Nederland naar de wereldkampioenschappen Cuptasting 2010 in London.

Reageer op dit artikel