nieuws

Sjoerd Kooistra neemt zijn verlies

Café

Sjoerd Kooistra heeft beloond zo snel mogelijk twee miljoen euro over te maken aan Heineken. Kooistra is hierdoor verplicht nadat Heineken een kort geding tegen de horecatycoon won.

Sjoerd Kooistra neemt zijn verlies

‘Als Heineken geld van mij tegoed heeft, hebben ze groot gelijk dat ze dat gaan halen. Ik zal het vandaag nog overmaken’, aldus Kooistra in De Telegraaf.

De betalingsverplichting volgt op een kort geding waarin de rechter bepaalde dat de Amsterdamse zaken Luxembourg en April tot het Kooistra-concern behoren. Heineken had nog geld tegoed van deze zaken.

Een woordvoerder van Heineken laat in dezelfde krant weten tevreden te zijn met de uitspraak van de rechter. ‘We hopen dat hij gaat betalen, anders zoeken we naar andere oplossingen. We komen steeds een stapje verder als het gaat om de wanbetalingen van het Kooistra-concern’, aldus de woordvoerder in De Telegraaf.

Na de overwinning van Heineken op de zaken Luxembourg en April wil de bierbrouwer meer. Heineken gaat ook nog serieus werk maken van Dante en de Three Sisters in Amsterdam. Ook daarvan heeft Heineken volgens eigen zeggen nog geld van tegoed.