nieuws

Speciale wijn voor Ronde van Vlaanderen

Café

Een van de grootste wielrenklassiekers ter wereld, De Ronde van Vlaanderen in België, krijgt een eigen wijn. Het gaat om een witte Bordeaux met een fruitige smaak. Meervoudig winnaar van de wedstrijd, de Belg Johan Museeuw, proefde de rondewijn voor.

Speciale wijn voor Ronde van Vlaanderen

Zondag 1 april wordt de jaarlijkse wielrenwedstrijd verreden in België. In aanloop naar de wedstrijd lanceerde supermarktketen Delhaize in samenwerking met Flanders Classics de speciale wijn.

Het gaat om een witte Bordeaux met een fruitige smaak, zo laat de Belgische krant De Standaard weten. Museeuw stelt dat het om een ‘frits wijntje gaat dat zeker bij de vrouwen in de smaak vallen’. De wijn komt uit de regio van Graves en is samengesteld van de druivenrassen Sauvignon en Sémillon.

De Ronde van Vlaanderen is sterk verweven met de horeca. In veel cafés in Vlaanderen wordt de wielrenwedstrijd onder het genot van een lokale bierspecialiteit gevolgd. Daar komt dus vanaf dit jaar witte wijn bij, al moet daarvoor de gang naar de supermarkt worden gemaakt.

Reageer op dit artikel