nieuws

Stichting opgericht tegen rookverbod

Café

Het verzet van kleine cafés tegen het naderende rookverbod krijgt een steeds serieuzer karakter. Woensdag 14 mei is een stichting in het leven geroepen die probeert via de rechter een uitzondering voor het rookverbod te creëren voor kleine cafés.

Stichting opgericht tegen rookverbod

Bij de Stichting Red de Kleine Horeca hebben zich inmiddels bijna tweehonderd kleine cafés gemeld. De stichting wil met een kort geding in de eerste plaats bewerkstelligen dat de werking van de Tabakswet, zoals die sinds kort van kracht is, zal worden opgeschort.

Het uiteindelijke doel is dat de regelgeving ten aanzien van de kleine horecaondernemingen zal worden aangepast. De stichting wordt hierbij bijgestaan door een gerenommeerd advocatenkantoor, meldt de organisatie in een persverklaring.

‘Dit is een eerste belangrijke stap naar het voeren van een rechtzaak tegen de oneerlijke behandeling van de kleine cafés binnen de tabakswet. Via de actiekas van de stichting zullen de gerechtelijke procedure en alle acties daaromheen worden gefinancierd’, meldt oprichter Wiel Maessen van de Stichting Red de Kleine Horeca.

Reageer op dit artikel