nieuws

Supporterscafé Willem II voorlopig nog open

Café

Het supporterscafé van Willem II aan de Laarstraat in Tilburg mag zondag bij de eerste thuiswedstrijd van de Tilburgse voetbalclub gewoon de deuren openen. De rechtbank in Breda heeft dat woensdag besloten in een kort geding dat café ’t Laar had aangespannen tegen sluiting door de gemeente.

Supporterscafé Willem II voorlopig nog open

Het café staat bekend als thuisbasis van de harde kern van de Willem II-supporters. Volgens de gemeente veroorzaken de vaste gasten van het café regelmatig overlast bij de wedstrijden van Willem II. De rechter stelt vast dat de gemeente terecht heeft geoordeeld dat in het café cocaïne werd verkocht maar dat het verband tussen drugsgebruik en verstoringen van de openbare orde onvoldoende is aangetoond.

De rechter zegt dat de burgemeester van Tilburg zijn beslissing beter moet motiveren en dat het café open mag blijven tot twee weken nadat de gemeente een nieuw besluit heeft genomen.

Willem II speelt zondag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander is NEC.

Reageer op dit artikel