nieuws

Terrascontrole op staand drinken is dwaas

Café

De vergaande controles op Amsterdamse terrassen zijn ronduit dwaas. Dat vindt horeca-advocaat Raoul Meester. Meester vergelijkt de controlemethode van de reinigingspolitie met die van vroegen in Oost-Duitsland.

Terrascontrole op staand drinken is dwaas

Horecaondernemers in Amsterdam zijn zelf verantwoordelijk voor het handhaven van het verbod op staand drinken op het terras. Na vijf waarschuwingen moet hun zaak dicht, schrijft De Telegraaf.

Daarnaast hanteren de controleurs een strakke hand bij de afbakening van het terras. Gaat het terras tien centimeter over de lijn bijvoorbeeld wanneer een gast een tafel of stoel verplaatst, dan volgt een boete.

Horeca-advocaat en Misset Horeca-columinst Raoul Meester is niet te spreken over de handelwijze van de controleurs. ‘Vanuit een auto worden eer door de reinigingspolitie stiekem foto’s gemaakt van terrassen. Ze stappen niet eens uit. Ze nemen een foto vanachter het dashboard. Dat deden ze vroegen in Oost-Duitsland ook. Als je zover gaat met je beleid, dan klopt er iets niet’, zegt Meester in De Telegraaf.

Meester vindt dat er pas maatregelen genomen moeten worden wanneer er overlast is. ‘Eerder niet. Het is te gek dat ik hier nu zo veel werk aan heb. Zelfs wijkagenten begrijpen er niets meer van en hebben onvrede met de regels’.

Volgens een kroegbaas die zelf een aantal waarschuwingen heeft gekregen en anoniem wenst te blijven, zijn horecaondernemers bang geworden. ‘Als je naam in de krant komt, krijg je twee controles extra’, zegt ze.

Reageer op dit artikel