nieuws

Trein met drank voor rookkamer

Café

Café Vlakbij in Eindhoven heeft een opvallend vinding gedaan om gasten in de rookkamer te bedienen. Eigenaar Evert Zwartjens heeft een treintje gemaakt waarmee drank wordt vervoerd naar gasten in de rookkamer.

Trein met drank voor rookkamer

Door het rookverbod per 1 juli is het niet toegestaan om te serveren in de rookkamer. Om rokende gasten toch te bedienen kwam Zwartjens met een trein.

De trein loopt vanaf de tap door de muur naar de rookkamer. Getapte biertjes gaan in de wagons en worden door de trein vervoerd naar de rookkamer. De bestemming vanuit de rookkamer wordt gedaan met een intercom.

‘Mijn klanten kunnen via een intercom hun bestelling doorgeven. Ik kan ze het niet brengen, want dan krijg ik rook binnen en dat mag niet. En dus rijden de wagonnetjes met drank via een tunnetje zo naar de andere kant’, aldus Zwartjens in De Telegraaf.

Meer weten over het rookverbod? Bekijk dan onze speciale rookpagina.

Reageer op dit artikel