nieuws

Treinvertraging kan feest Floortje Mulder niet verstoren

Café

Bijna was ze te laat voor de finale van het NK Kastelein. Een taxi bracht uitkomst toen de trein door vertraging niet tijdig station RAI kon bereiken. Enkele uren laten is ze Nederlands Kampioen; Floortje Mulder van café Nielz in Almelo.

Treinvertraging kan feest Floortje Mulder niet verstoren

Overweldigend en niet verwacht, noemde Mulder na afloop in een eerste reactie het behalen van de prestigieuze vaktitel.

‘Ik doe het niet voor mezelf, maar voor ons bedrijf. De publiciteit rondom de wedstrijd is belangrijk. Ik ging met lood in de schoenen hier naartoe, ben namelijk niet zo’n podiumbeest’, aldus Mulder, die met café Nielz op nummer 58 staat in de Café Top-100, de ranglijst met beste cafés van Nederland.

Taxi

Mulder won de wedstrijd omdat ze vooral een kastelein met toekomstvisie is. ‘Ik heb een eigen mening en dat vond de jury leuk. Ik ben gewoon mezelf gebleven en heb eerlijke antwoorden gegeven. Dat loont’.

Bijna kwam de deelname aan het NK Kastelein nog in gevaar. ‘We hadden treinproblemen en bleven steken op station Duivendrecht. Mijn man zei “kom we nemen een taxi”. Ik zei “ach laat maar”. Maar gelukkig hebben we toch snel met de taxi de Horecava kunnen bereiken’.

Het prijzengeld, een cheque van vijfhonderd euro, wordt gebruikt voor het personeelsfeest. ‘We hebben voor onze twee zaken tachtig medewerkers en houden in februari een personeelsfeest. De beker krijgt een mooi plekje in onze zaak.’

Reageer op dit artikel