nieuws

Vuurwapens in horeca Arizona toegestaan

Café

Het dragen van een vuurwapen in cafés en restaurants waar alcohol wordt geschonken is sinds deze week toegestaan in de Amerikaanse staat Arizona. Caféhouders zijn verbaasd over de nieuwe wet en vrezen het ergste.

Vuurwapens in horeca Arizona toegestaan

De aangenomen wet wordt mede gesteund door de NRA, de nationale vereniging van wapenbezitters. In de wet staat dat alle inwoners van Arizona met een vuurwapen naar een café of restaurant mogen. Het is niet toegestaan om dan alcohol te drinken.

Caféhouders zijn onaangenaam verrast door de wet. Een kroegbaas noemt het ‘bezopen’ dat een gast een vuurwapen man meenemen naar een plek waar alcohol wordt genuttigd.

Volgens een woordvoerder van de NRA gebeuren er in cafés nare dingen en moet een mensen het recht hebben zich te verdedigen. ‘Mensen willen een wapen bij zich hebben en als de caféhouder daar geen problemen mee heeft, zou er geen probleem mogen zijn’, aldus de woordvoerder van de vereniging van wapenbezitters.