nieuws

Weeralarm zet strandtenthouders op verkeerde been

Café

Strandtenthouders zijn de nodige omzet misgelopen door foutieve voorspellingen van meteorologen. Die voorspelden dat gisteren het noodweer al begin van de middag over ons land zou trekken. Door het afgegeven weeralarm van de KNMI bleven veel mensen thuis.

Weeralarm zet strandtenthouders op verkeerde been

Woensdag gaf het KNMI een weeralarm af waarin het waarschuwde voor harde windstoten, onweer en veel neerslag. Uit voorzorg werden terrassen afgebroken en evenementen afgelast.

Het gevreesde noodweer kwam vele uren later dan voorspelt en was veel minder krachtig dan aanvankelijk was aangekondigd. Veel mensen bleven thuis en ondanks het fraaie zomerweer waren terrassen en strandtenten een stuk minder bezet.

De ANWB stelt dat het hoog tijd wordt dat het weeralarm van het KNMI betrouwbaarder wordt. ‘Het weeralarm is op zich een goede zaak, mar het moet wel nauwkeurig zijn. Er is een aantal weeralarmen geweest de afgelopen jaren, en bij vele ervan gebeurde er niets wat voorspeld was. Dan ga je aan de geloofwaardigheid van het weeralarm knagen’, aldus ANWB-directeur Guido van Woerkom in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel