nieuws

Weggesmeten trofee belandt in bar

Café

Bar De Tagrijn in Zwolle, nummer 90 in de Café Top-100, is een bijzondere prijs rijker. Eigenaar Theo Dragt van het Zwolse topcafé heeft een bij het vuil gezette wielrentrofee in zijn zaak. Hij kreeg het van een sportjournalist die de trofee opraapte toen het uit de bus van de wielerformatie Discovery werd gesmeten.

Weggesmeten trofee belandt in bar

Het vreemde voorval deed zich voor in het Belgische Ans. Daar was de finish van de laatste etappe van de Eneco Tour, een profronde door Nederland en België. De Amerikaan George Hincapie verloor in de laatste paar honderd meter van de ronde zijn eerste plaats door een valpartij. Hij zou zijn aangereden.

Uit woede over het verlies van de Eneco Tour werd uit de bus van Discovery, die op een parkeerplaats stond, een trofee gesmeten. Een Nederlandse sportjournalist raapte de trofee op en overhandigde het aan Theo Dragt van De Tagrijn. Dragt is voorzitter van de Zwolse wielervereniging Vadesto/Hanzerenners en eigenaar van de Zwolse bar De Tagrijn.