nieuws

Brouwerijvrije Boterhal opent in Breda

Café

Wouter van de Graaff start in Breda met De Boterhal. De eigenaar noemt zijn zaak, die is gevestigd in een monumentaal pand aan de Grote Markt, een mix van speciaalbiercafé en wijnbar met internationale gerechtjes. De keuken wordt geleid door Lars Albers, die drie jaar actief was als souschef bij sterrestaurant Ivy in Rotterdam.

Brouwerijvrije Boterhal opent in Breda

Speciaalbiercafé en wijnbar De Boterhal in Breda heeft 23 bieren op tap, waarvan 5 pilseners, en serveert er 90 uit de fles. Het wine by the glass-systeem telt achttien wijnen en op de kaart staan vijftig verschillende wijnen. Eigenaar is Wouter van de Graaff, de keuken wordt geleid door Lars Albers.

Levering door drie brouwerijen

‘Het pand is brouwerijvrij en we hebben onze eigen taptechnische en koeltechnische installatie ontworpen en op eigen kosten laten brouwen’, aldus eigenaar Van de Graaf. ‘We laten leveren door drie brouwerijen en hebben vijf pilseners op tap, waaronder Jupiler, Brand en Grolsch.’

Twee verdiepingen, 150 couverts

In de keuken is de leiding in handen van Lars Albers, die drie jaar als souschef werkte bij het Rotterdamse sterrestaurant Ivy van François Geurds. Hij laat weten dat in de zaak plaats is voor zo’n 150 couverts, die zijn verdeeld over twee verdiepingen. In de zomer ligt voor de deur bovendien een terras met zo’n 120 plaatsen.

‘We serveren lunch en hebben een borrel- en dinerkaart’, aldus Albers. ‘Alle gerechten worden bereid met de nieuwste technieken en dagverse ingrediënten. Het zijn allemaal deelbare kleine hapjes.’

Reageer op dit artikel