nieuws

Meer mogelijkheden nachtopenstelling Arnhem

Café

Het wordt voor meer horecazaken in de binnenstad van Arnhem mogelijk de hele nacht open te blijven. Voorwaarde is wel dat deze bedrijven, die zijn gelegen buiten het zogeheten horecaconcentratiegebied, beschikken over een ontheffing van de sluitingstijden.

Meer mogelijkheden nachtopenstelling Arnhem

Burgemeester Krikke heeft het voor Arnhemse horecabedrijven mogelijk gemaakt de hele nacht open te blijven, zo schrijft De Gelderlander. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat deze zaken in aanmerking komen voor een ontheffing van de sluitingstijden.

Deze ontheffing is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening. Burgemeester Krikke heeft dat gedaan naar aanleiding van een besluit van de gemeenteraad op basis van een amendement van de VVD, aldus het artikel.

Geluidseisen en een portier

Cafés en andere horecagelegenheden die buiten het horecaconcentratiegebied, dat is de Korenmarkt en omgeving, zijn gevestigd en langer open willen blijven, moeten voldoen aan een serie voorwaarden.

Volgens De Gelderlander moeten zij onder andere een portier aanstellen en zijn diverse geluidseisen van belang. De burgemeester gaat ook bekijken of een ontheffing kan leiden tot ontoelaatbare aantasting van het woon- en werkverkeer.

De ontheffing geldt een jaar en kan op ieder moment worden aangepast of aangevuld met voorwaarden of beperkingen met betrekking tot openbare orde, veiligheid en/of bescherming van het woon- en werkklimaat.

Reageer op dit artikel