nieuws

Seefbier maakt rentree na 80 jaar

Café

Seefbier maakt na bijna tachtig jaar een comeback. Het was gedurende meer dan een eeuw het bier van Antwerpen en omstreken, maar verdween rond 1930 van het toneel. Maandag 10 december wordt het bij tapperij Burgemeester Jansen in Tilburg opnieuw gelanceerd.

Seefbier maakt rentree na 80 jaar

Het is bijna tachtig jaar weggeweest, zo melden de initiatiefnemers in een persbericht. ‘Maar vanaf nu zal het legendarische Seefbier weer gedronken kunnen worden.’ De herlancering vindt maandag 10 december plaats in tapperij Burgemeester Jansen in Tilburg.

Seefbier was meer dan een eeuw het bier van Antwerpen en omstreken. ‘In 1930 verdween het van het toneel, omdat het werd weggedrukt door het pils van de industriële brouwerijen. Met de laatste fles verdween ook het recept, iedereen ging er vanuit dat de samenstelling van het bier voor altijd verloren was.’

Na een zoektocht van drie jaar werd het recept teruggevonden in een oud privéarchief. Volgens de initiatiefnemers dankt het Seefbier haar populariteit in ieder geval aan ‘de uitzonderlijke combinatie van gerst, tarwe, haver en boekweit’.

Reageer op dit artikel