nieuws

Bronwater van de kaart in Amersfoorts café

Café

Coffee Corazon schrapt bronwater van het menu. In het Amersfoortse lunch- en koffiecafé krijgen gasten alleen nog kraanwater, gratis. Eigenaar Dirk-Jan Stip zegt ‘niet langer te willen meewerken aan het feitelijk een beetje oplichten van gasten’ door flesjes bronwater te verkopen.

Bronwater van de kaart in Amersfoorts café

‘Het water dat in Amersfoort uit de kraan komt, is goud’, vertelt ondernemer Dirk-Jan Stip waarom hij in Coffee Corazon aan de Krommestraat niet langer bronwater serveert.

Kraanwater

‘Ons water is super zacht en bevat geen enkele nare stof. In tests van de Consumentenbond scoort het in de top 3 van Nederland. Vandaar dat wij kraanwater voortaan op het menu hebben als ‘Amersfoorts Goud’, helemaal gratis.’

Stip zegt mijn zijn besluit ‘de discussie over het al dan niet gratis schenken van kraanwater in de horeca een zet in de andere richting geven’.

Flesje water

‘Wij schenken al zeven jaar gratis water. Desondanks zijn er altijd gasten die het uit een flesje willen, maar die is dan gewoon gevuld met water dat op een industrieterrein in Bunnik uit de grond wordt gepompt. Daar moet ik dan €2,25 voor vragen vanwege de inkoop en daar voel ik me al jaren niet prettig over.’

Niets gratis weggeven

‘Veel horecaondernemer stellen dat zij in tijden van crisis geen consumpties, ook al is het water, moeten weggeven’, vervolgt Stip. ‘Maar als je het van een paar glazen water moet hebben, red je het sowieso niet.’

Omzetderving

Dat het eventuele gepikeerde gasten oplevert, neemt de ondernemer voor lief. ‘Dit past bij Coffee Corazon, we willen zo eerlijk mogelijk zijn. De omzetderving neem ik voor lief. De winst zit hem in de bewustwording van de gasten, dat is ook wat waard.’

Reageer op dit artikel