nieuws

Simon Boone beste in aeropress-kampioenschap

Café

Simon Boone van Koffiebranderij Or in Gent is de Nederlands kampioen koffie zetten door middel van aeropress. De Nederlander in Belgische dienst was maandag 14 mei de sterkste tijdens de Dutch Aeropress Championship 2012 op Beleef Koffie | Beleef Thee in de Jaarbeurs in Utrecht.

Simon Boone beste in aeropress-kampioenschap

Aan de finale werd meegedaan door negen deelnemers. In tweetallen en één drietal werden ze door loting aan elkaar gekoppeld. De drie juryleden bepaalden vier winnaars, die elkaar in de halve finale troffen. Uiteindelijk bleven Simon Boone en Kees Zwart van The Village in Utrecht over, Boone won met twee jurystemmen tegen één.

‘Het mooie aan aeropress is dat het een aparte extractie geeft, lichte en mooie zuren, een heel mooie zoetigheid en een smaak die heel mooi in balans is’, sprak de winnaar van de wedstrijd die enigszins ludiek is ontstaan. Boone wacht daarom ook niet meer dan eeuwige roem.

Het geheim van de winnende koffie? Boone: ‘Een lage watertemperatuur, een lage dosering en heel rustig drukken zodat er zo weinig mogelijk slechte sedimenten die in de koffie zitten door het filter worden gedrukt.’