nieuws

Brandveiligheid horeca Rotterdam niet in orde

Café

De Rotterdamse horeca is rond de jaarwisseling nalatig bij het naleven van brandvoorschriften. Nooduitgangen worden geblokkeerd door bierkratten of extra garderobes, zo blijkt uit inspecties.

Brandveiligheid horeca Rotterdam niet in orde

Dit schrijft de Volkskrant. ‘Het is zorgelijk dat we ondernemers daar elk jaar weer op moeten aanspreken’, aldus burgemeester Ahmed Aboutaleb. ‘Geld verdienen gaat kennelijk voor veiligheid.’

De brandveiligheid van bijna 500 Rotterdamse horecagelegenheden, en ook van kinderdagverblijven, musea en sportcomplexen, is vanaf deze week op te zoeken op www.rijnmondveilig.nl. Groen betekent: in orde; oranje betekent dat er wel overtredingen zijn geconstateerd, maar dat er niet direct hoeft worden ingegrepen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat een groen bordje ontbreekt dat naar de nooduitgang verwijst. Op de website krijgen horecabedrijven een rood, oranje of groen bolletje. Inspectiebrieven, eventuele nacontroles en of aanmaningen zijn ook op rijnmondveilig te vinden. Rood betekent dat er acuut maatregelen nodig zijn, zoals aanpassingen aan het gebouw, of dat er een (tijdelijke) brandwacht moet komen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel