nieuws

Utrechtse bierbrouwer lanceert tourbier De Rode Lantaarn

Café

Net als brouwerij De Leckere die vanwege de start van de wielerronde Tour de France in Utrecht het bier Tourkoorts lanceerde, heeft brouwerij Het Licht in Utrecht een speciaal ‘tourbier’ genaamd De Rode Lantaarn gebrouwen.

Utrechtse bierbrouwer lanceert tourbier De Rode Lantaarn

‘Tourbier De Rode Lantaarn is fris en fruitig’, zo meldt brouwer Sanne Bijlsma. Panache is een bier dat in Frankrijk veel gedronken wordt. Een fris blond bier met een vleugje Routin, waardoor het een licht zoete afdronk geeft. ‘Geschikt voor zowel winnaars als verliezers.’

Beperkte oplage 
Het bier wordt in beperkte oplage van 1500 liter gebrouwen en is verkrijgbaar op fles en fust. De Rode Lantaarn werd onlangs gelanceerd bij Spoorwegmuseum Utrecht. Plan is dat het biertje tijdens het sportevenement bij zo’n tien horecagelegenheden verkrijgbaar is. ‘Daar zijn we nu druk mee bezig.’

Rode Lantaarn
De naam is afgeleid van de spreekwoordelijke Rode Lantaarn die wordt uitgereikt aan de wielrenner die als laatste eindigt in het eindklassement van de Ronde van Frankrijk.

De Leckere
Brouwerij De Leckere lanceerde Tourkoorts, een Frans Saison-bier. ‘Een heerlijk, verfrissend oogstbier, vol en zachtbitter van smaak om dit voorjaar en deze zomer van te genieten’, aldus de initiatiefnemers.

Reageer op dit artikel