nieuws

Anya Lily Montague plaatst zich voor finale wereldwijde cocktailcompetitie

Café

De jonge, talentvolle Anya Lily Montague (23) uit Amsterdam heeft het geschopt tot de finale van de internationale Bacardi Legacy Cocktail Competition (BLCC). Als enige vrouw tussen de Noord-Europese finalisten hoopt zij de nieuwste cocktailklassieker van het rummerk te introduceren.

Anya Lily Montague plaatst zich voor finale wereldwijde cocktailcompetitie

Een exclusief ‘familiediner’ in ‘The Gilbert Scott’ in Londen was afgelopen week het decor voor de bekendmaking van de Noord-Europese finalisten van de veelbesproken cocktailcompetitie. Tijdens het gala, waar meer dan 120 topbartenders en professionals uit het vakgebied aanwezig waren, kregen 8 van de in totaal 37 deelnemers te horen dat ze door mogen naar de global finals in San Francisco op 24 april.

Companion

Anya Lily Montague is één van de gelukkigen en mag tijdens de global finals de Benelux representeren met haar cocktail ‘Companion’. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Montague al een flinke track record opgebouwd in haar vakgebied. Zo werkte ze in meerdere bars in Londen, Brighton, Bali en Singapore, creëerde ze samen met Leo Owen-Boys de ‘Traveling Bartenders Consultancy’ en vertoont ze haar kunsten tegenwoordig in Mr. Porter in Amsterdam.

Pittige competitie

De afgelopen maanden hebben alle deelnemers hard gewerkt aan het promoten en perfectionaliseren van hun cocktails. De winnende creaties binnen Noord-Europa werden gekozen uit een shortlist van most promising cocktails van bartenders uit de deelnemende landen, waarop Montague een hoge notering had. Met haar cocktail ‘Companion’ heeft zij het nu tot de wereldwijde finale geschopt. De verrassende mix van Bacardi Carta Blanca, Noilly Prat Dry Vermouth, peer puree, acacia honing, citroen en gemalen peper maakt haar creatie tot een serieuze kanshebber om zich als signature drink te ontpoppen.

Klassieker van de toekomst

Sinds 2008 viert Bacardi Legacy met de Global Cocktail Competition creativiteit en innovatie in de wereldwijde barscene. Het rummerk heeft daarmee de zoektocht gestart naar een nieuwe generatie cocktails, die de klassiekers van de toekomst zullen zijn. De finalisten van de BLCC staan op 24 april tegenover elkaar in de global finals in San Francisco. Een panel met een aantal moderne legendes uit de drankindustrie, waaronder Dale DeGroff, Jim Meehan, Ian Burrell en Julie Reiner, gaan bepalen wie de prestigieuze titel mee naar huis mag nemen.

Reageer op dit artikel