nieuws

Finalisten Dutch Tea Championship 2017

Café 1283

De finalisten van het Dutch Tea Championship 2017 zijn bekend. Volgend jaar, op zondag 12 maart strijden Charlotte van de Ven, Jozefien Muylle, Mark van den Bogaart en Pieter-Bas Prins om de titel van Dutch Tea Champion 2017.

Finalisten Dutch Tea Championship 2017

De finale van het Dutch Tea Championship is op zondag 12 maart 2017 tijdens the Amsterdam Coffee Festival. In drie rondes worden de finalisten getest op hun theecapaciteiten.

In ronde één draait het om bereiding en smaak. Onder tijdsdruk bereiden ze alle vier tegelijk twee Mystery Teas.

In ronde twee, het Triangle Tea Tasting, krijgen de finalisten, in drie rondes, alle vier tegelijk drie koppen thee geserveerd in zwarte kommen. Zij kunnen alleen ruiken en proeven. Het niet herkennen van kleur maakt het extra lastig. Twee theeën zijn identiek, één wijkt af. Deze moeten de finalisten benoemen.

Gezocht dutch tea thee champion

In de laatste ronde draait het om de combinatie van thee met een gerecht. Thee is een mooi alternatief voor wijn. Chef-kok van restaurant De Librije, Jan Smink, heeft speciaal voor het Dutch Tea Championship 2017 een amuse ontwikkeld. Bij dit gerechtje hebben de finalisten een perfect combinerende thee gezocht. Zij bereiden de thee live voor de jury en presenteren hun ultieme combinatie.

In maart van dit jaar wist Anja Schukkink de titel van theekampioen binnen te halen. Dit jaar  heeft ze zitting in de jury. In 2015 was het Karlijn Dapper. 

Jury

De jury, bestaande uit Viral Sheth (Global Sourcing Manager – Douwe Egberts / Pickwick ), Jan Smink (Chef-kok – restaurant De Librije) en Anja Schukkink (Winnares Dutch Tea Championship 2016 – Tea in Motion) beoordeelt op geur, smaak, expertise en bereiding.

ITC Academy

Het Dutch Tea Championship wordt georganiseerd door Karlijn Dapper en Deirdre Deprettere van de International Tea & Coffee Academy (ITC Academy). De ITC Academy is het kennis- en opleidingscentrum voor professionals en liefhebbers van thee en koffie.

Reageer op dit artikel