nieuws

Studenten realiseren unieke bartender-robot

Café 2093

Een robot die zowel warme als koude dranken kan bereiden en zelfstandig bij de gast aan tafel af kan leveren, dat is het doel van Arjan Buijserd, Dirk Ulijn, Lukas Steenstra, Marciano Jorden, Marco Houtman en Sjors Verkamman. Sinds de zomer vormen de zes studenten van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) Robin Robot Design en leren ze in de minor Robotica zelf een robot te ontwerpen en te realiseren.

Studenten realiseren unieke bartender-robot

SI Coffee Solutions, koffieleverancier in Nuenen, sponsort de studenten in hun bijzondere opdracht. ‘Ik dacht meteen: dit is interessant, hier moeten we als bedrijf iets mee doen’, aldus de eigenaar Peter van Dongen.

Robot

Met de koffiemachine van SI Coffee Solutions en verschillende andere benodigdheden – zoals een frisdrankautomaat, een bekerdispenser, treinrails en onderdelen die het team zelf ontwikkelde met behulp van onder andere 3D-printers –  konden de studenten het eigen ontwerp vertalen in een werkend prototype. Gasten kunnen een drankje bestellen met een ticket. Door de ingebouwde scanners weet de robot welke drankjes waar bezorgd moeten worden. Vervolgens worden de drankjes vanuit een centrale verwerkingseenheid, bestaande uit de koffiemachine, frisdrankautomaat en bekerdispenser via het transportsysteem, naar de juiste tafel getransporteerd.

Beleving

Hierbij maken de studenten gebruik van transparante behuizingen, zodat de gast alles kan volgen en niet alleen het nuttigen van het gekozen drankje een beleving is, maar ook het proces een nieuwe, positieve ervaring wordt.

Eind januari 2017 zal de robot officieel worden gelanceerd in het Science Centre.

Meer lezen over robots in de horeca:

Reizen in het jaar 2060: Hotels.com en futurist Dr James Canton onthulden de toekomst van hotels in het Hotels van de Toekomst onderzoek. Trends voor het Hotel van de Toekomst.

Misset Horeca vroeg zich af of uw gast ook klaar is voor de robot. Lees hier dit artikel?

Japan had in de zomer van 2015 een primeur met ’s werelds eerste robothotel. Eensgezind schreven internationale media dat het Henn-na hotel een game changer zou zijn voor de hotelbranche. Één jaar verder neemt Misset Horeca een kijkje in het hotel. Hoe bevallen de robots en welke kansen bieden ze?

Reageer op dit artikel