nieuws

Terras Top 100 2017: extreem hoog niveau ronde 1

Café 17879

De eerste ronde van de Terras Top 100 2017 is afgerond en 125 bedrijven zijn door naar de tweede ronde. Het niveau was dit jaar verrassend hoog: een 8,9 volstond voor een plek in die ronde twee.

Terras Top 100 2017: extreem hoog niveau ronde 1

Een schrale troost voor veel bedrijven die de tweede ronde van de Terras Top 100 2017 niet wisten te halen. Het niveau in de eerste ronde was extreem hoog. Een 8,8 volstond níét voor een plek bij de beste 125. Alleen bedrijven die een 8,9 of hoger scoorde bij de mystery visit, zijn door naar de tweede ronde. 

Mystery Visitors door het hele land

In de maanden april en mei zijn de mystery visitors van Mystery Review op pad geweest om de bijna 400 ingeschreven terrassen te bezoeken. Alle provincies zijn ook dit jaar weer  vertegenwoordigd en de bezoeken gingen van Terneuzen tot Groningen en van Vlieland tot Heerlen.

Lees ook: Mystery Review, kritische blik van de gast

Afvallers niet slecht gepresteerd

Het extreem hoge niveau dit jaar heeft er voor gezorgd dat een dikke voldoende niet genoeg is voor een plek in de ronde twee. Terras Top 100Alleen terrassen met een 8,9 of hoger maken een kans op een plek in de Terras Top 100 2017. Afvallen betekent dus niet dat er slecht gepresteerd is. Doorgaan is dit jaar een wereldprestatie geweest.

Lees ook: waar let de jury op?

Ronde 2 van start

Alle bedrijven die door zijn hebben de afgelopen dagen al wellicht een vakjurylid op bezoek gehad. Deze vakjury heeft tot en met 11 juni om haar rapporten in te leveren, dus de komende tweeënhalve week kan elk terras dat door is naar ronde twee nog bezocht worden. Dit tweede bezoek telt voor 80 procent mee in de eindscore.

Bekendmaking Terras Top 100 2017

De bekendmaking van de Terras Top 100 2017 vindt maandag 3 juli plaats. Dit zal gebeuren tijdens een feestelijk evenement bij de winnaar van 2016, Het Hooihuis in Roosendaal. Dan worden alle 100 namen onthuld en de diverse winnaars bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel