nieuws

Brouwerij Boegbeeld opent deuren in Den Bosch

Café 3241

Brouwerij Boegbeeld heeft zaterdag 3 juni haar deuren geopend aan de Uilenberg in Den Bosch. Janneke Pieters en Mikel Olierook zijn de drijvende krachten achter Brouwerij Boegbeeld. Zij willen met hun brouwerij letterlijk een boegbeeld zijn voor Den Bosch. Door kwalitatief goed bier te brouwen, maar ook door Den Bosch centraal te stellen bij de ontwikkeling van nieuwe bieren.

Brouwerij Boegbeeld opent deuren in Den Bosch

‘Wij vinden het fantastisch om bij te dragen aan een goed imago van Den Bosch’, aldus Janneke Pieters. Samen met Mikel Olierook één van de drijvende krachten achter Brouwerij Boegbeeld. ‘Als er iets gebeurt wat typisch Bosch is, bedenken we welke ingrediënten daarbij passen en wat voor stijl bier we op basis daarvan kunnen maken.’ Boegbeeld heeft een brouwinstallatie van 200 liter waarmee in kleine oplages, verschillende bieren gemaakt kunnen worden.

Passie voor bier

Brouwvrouw Pieters ontdekte haar passie voor bier tijdens haar studie Food design and Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Zij begon in 2012 met brouwen en verwierf bekendheid met haar afstudeerproject ‘Kookbier, bier om mee te koken’, Kutbier, Sjekladebol en Siberië.

Lees ook: Eigenaren Kutbier crowdfunden voor brewpub

Leven in de Brouwerij

Onlangs was zij nog te zien het televisieprogramma Leven in de Brouwerij. Bierliefhebber Olierook raakte onder de indruk van Pieters’ brouwstijl en zag met zijn zakelijk inzicht nieuwe mogelijkheden. Zijn motto: als je iets wilt, ga er dan voor. De klik tussen Pieters en Olierook was zo goed dat ze besloten samen Boegbeeld te vestigen.

Brouwerij Boegbeeld bevindt zich aan de Uilenburg 1 in Den Bosch, op de eerste verdieping in de antiekzaak La Folie.

Reageer op dit artikel