nieuws

Bierbrouwerij Rockin’ Ludina komt met Oranjebier

Café 1729

De Groningse bierbrouwer Rockin’ Ludina Brewery grijpt het bezoek van de Koning op Koningsdag 2018 aan om een Oranjebier te brouwen.

Bierbrouwerij Rockin’ Ludina komt met Oranjebier

Bierbrouwerij Rockin’ Ludina is eigendom van de Arnhemse ondernemer Maik van Heerd. In de stad Groningen is hij onder meer eigenaar van Café Top 100-café De Toeter. Het Oranjebier dat hij nu wil gaan brouwen is ter ere van het bezoek van Koning Willem-Alexander aan Groningen tijdens Koningsdag 2018,

Blondje met zoetje en bittertje

Het moet een ‘doordrinkbaar biertje van ongeveer 5 procent worden’, zegt Van Heerd. ‘Hierin worden speciale mouten gebruikt om de oranje kleur te krijgen. De smaak is volgens Van Heerd het meest vergelijkbaar met een blond biertje ‘met een mooi zoetje en een klein bittertje.’ Voor de smaak worden onder andere  sinaasappelschillen en de hopsoort Mandarina Bavaria toegevoegd.

Meedenken met bierbrouwerij over naam

Tot 1 december kan iedereen meedenken over de naam van dit Bierbrouwerij-Rockin-Ludina-Breweryoranjebier via de Facebook pagina van Rockin’ Ludina. Het bier zal vanaf Koningsnacht 2018 verkrijgbaar zijn in de horeca en retail.

Reageer op dit artikel