nieuws

Bockbier met klompensmaak voor Zuid-Hollands Landschap

Café 1011

De Stichting Het Zuid-Hollands Landschap nam woensdag 1 november een cheque van €300 euro in ontvangst. Bierburo en brouwerij Leidsch Bier hebben een speciaal bier gebrouwen met ‘klompen’ als ingrediënt. €0,25 per gebrouwen liter ging naar de stichting die het Zuid-Hollandse landschap wil bewaren.

Bockbier met klompensmaak voor Zuid-Hollands Landschap

Het bier dat gebrouwen werd voor het Zuid-Hollands Landschap is een bockbier. Bijzondere ingrediënt: klompen. Deze worden gemaakt bij Klompenmakerij Vreeswijk in Hazerswoude-Dorp en zijn afkomstig van Zuid-Hollands wilgenhout. De snippers die overblijven van het productieproces worden getoast in een oven. Dit geeft het ‘Klompenbock biertje’ de de smaak.

Zuid-Hollands Bier

Henri Reuchlin van Bierburo en bierbrouwer JW Fukkink van Bier met klompensmaakLeidsch Bier, overhandigden in Delft een cheque aan Richard de Blieck en David Sisson (beiden werkzaam bij het Zuid-Hollands Landschap). Fukkink: ‘Het bier krijgt zijn bijzondere smaak door de houtsnippers van wilgen die in het landschap van Zuid-Holland hebben gestaan.’ Omdat beide heren het Hollandse landschap een warm hart toedragen wordt een donatie gedaan van 25 cent per gebrouwen liter. Dit komt neer op €300.

Zuid-Hollands Landschap

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap zorgt sinds 1934 voor natuurgebieden in de drukste provincie van het land. Het stelt natuur veilig door gebieden aan te kopen, te onderhouden en voor iedereen toegankelijk te maken. Met de inzet van vrijwilligers, 50.000 Beschermers en Groene Partners wil de stichting ‘Zuid-Holland steeds een beetje mooier.’

 

Reageer op dit artikel