FNV ziet niets in akkoord horeca-cao CNV en KHN

FNV ziet niets in akkoord horeca-cao CNV en KHN

FNV is niet te spreken over het cao-akkoord dat collegavakbond CNV eerder deze week, met instemming van een grote meerderheid van zijn achterban, sloot met werkgevers in de horeca. De afspraken leiden tot meer flexibel en onzeker werk tegen verder versoberde arbeidsvoorwaarden, vindt de vakorganisatie.

CNV is in de nieuwe horeca-cao een loonsverhoging van in totaal 4,6 procent overeengekomen met KHN, uitgesmeerd over een periode van twee jaar. FNV stelde volgens de werkgevers te hoge looneisen en was daarom niet meer aan tafel uitgenodigd.

FNV ontevreden over horeca-cao

Tijdens deze onderhandelingen zijn reële voorstellen gedaan, meent FNV Horeca. Volgens de bond stonden die in het teken van koopkrachtverbetering, zekerheid en geen verdere verslechteringen van collectieve arbeidsvoorwaarden. 'We zijn daarmee bij de wensen van de achterban gebleven.'

Met het bereikte resultaat is de bond dan ook erg ontevreden. FNV wijst erop dat werknemers in bijvoorbeeld kroegen en restaurants er al sinds 2013 niets bij hebben gekregen.

Vervolgstappen

horeca-caoFNV wil graag in gesprek met horecamedewerkers die ook ontevreden zijn over mogelijke vervolgstappen. De vakbond dreigde eerder al met acties.

'Horeca verdient beter'

FNV Horeca zegt zich te blijven inzetten omtrent de horeca-cao. De bond organiseert begin december bijeenkomsten in het land. Daar zullen horecamedewerkers worden geïnformeerd en worden vervolgstappen besproken. Alle horecamedewerkers zijn welkom. Aanmelden kan via www.horecaverdientbeter.nl.