nieuws

Kaapse Brouwers brouwt beste Winterbier: Klaas

Café 1593

Klaas van Kaapse Brouwers is met ruime voorsprong winnaar geworden van de Beste Beoordeelde Winterbier-verkiezing van bierwebsite Bierista.nl. ‘Een topper en een fijn bier voor Sinterklaasavond.’

Kaapse Brouwers brouwt beste Winterbier: Klaas
Vlnr: Marco Lauret van Fortbrouwerij Duits en Lauret, Alain Schepers van Bierista, Casper Bregman en Tsjomme Zijlstra van de Kaapse Brouwers.

De winnaar van het beste winterbier werd zondag 26 november bekendgemaakt door Bierista. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Grandcafé Pakhuis in Leiden reageerde de winnaars verrast.  Tsjomme Zijlstra van de Kaapse Brouwers: ‘We zijn hartstikke blij met deze onderscheiding, de eerste die we met onze brouwerij in wacht hebben gesleept.’

Sinterklaasavondbier

Kaapse Brouwers scoorde een 7,8 met hun winterbier ‘Klaas’. Het panel van Bierista roemde de kruidigheid in de neus. De speculaaskruiden komen op aantrekkelijke wijze terug in de smaak. ‘Een fijn bier voor Sinterklaasavond’, aldus de jury. Gouden Carolus Christmas van Het Anker uit Mechelen (België) en Winterstout van Fortbrouwerij Duits & Lauret uit Everdingen eindigden respectievelijk als nummer 2 en 3.

Winterbier Nederland-België

Op Bierista.nl werd begin november gevraagd om winterbieren te nomineren. Dat leverde vele tientallen suggesties op. De redactie van Bierista heeft daaruit een shortlist samengesteld van vijftien bieren. De finale was een onvervalste Nederland – België met zeven finalisten uit België en acht uit Nederland.

Lees ook: Deze bieren mogen komende winter niet ontbreken op de tap

Zicht bieden in bierjungle

‘Bierista helpt met een dergelijke competitie consumenten een keus te maken in de jungle van speciaalbier’, legt Alain Schepers van Bierista uit. ‘Vrijwel elke dag komen er nieuwe bieren op de markt. Het merendeel is zeker de moeite waard, maar helaas gaat het ook wel eens mis. Ben je op zoek naar een smaakvol winterbier, dan ben je met deze prijswinnaars sowieso verzekerd van een uitstekend glas bier.’

 

Reageer op dit artikel