Omzet horeca neemt toe met 1,2 procent

Omzet horeca neemt toe met 1,2 procent

De omzet van horeca in Nederland steeg in het derde kwartaal van het jaar met 1,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Al ruim vier jaar neemt de omzet van de horeca toe, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, steeg met 0,6 procent. De omzet en het volume, de voor prijsontwikkelingen gecorrigeerde omzet, van fastfoodrestaurants, restaurants en cafés stegen in het derde kwartaal ten opzichte van het tweede.

Omzet horeca; restaurants plussen 1,8 procent

Met 1,9 procent steeg de omzet van fastfoodrestaurants, waaronder ook snackbars, lunchrooms, maaltijdbezorgers en ijssalons, het sterkst. Het volume nam met 1,2 procent toe. Restaurants hebben 1,8 procent meer omgezet. Het volume, het aantal verkochte consumpties, steeg met 1,4 procent.

Omzet cafés stijgt 0,9 procent

De omzet van cafés, waaronder ook eetcafés en koffiebars, is met 0,9 procent gestegen. Het volume nam met 0,6 procent toe. Hotels hebben evenveel omgezet als een kwartaal eerder. In het tweede kwartaal van het jaar steeg de omzet van hotels nog met 1,8 procent, aldus het CBS.