nieuws

Gastropaviljoen XV: jaarrond gastronomie in Texels paviljoen

Café 1997

Op het strand van Texel is in januari gestart met de bouw van een gastropaviljoen. Bij strandafslag Paal 15 wordt een jaarrond paviljoen gebouwd. Eind april zal hier Gastropaviljoen XV openen.

Gastropaviljoen XV: jaarrond gastronomie in Texels paviljoen

Voor eigenaren Joost en Sarah Hoogenbosch is Paal 15 niet  onbekend. De afgelopen drie jaar hebben ze het bedrijf Strandpaviljoen Vijftien opgezet in een authentiek paviljoen. Dit seizoenspaviljoen wordt voortgezet en krijgt een plek naast Gastropaviljoen XV. Naar verwachting opent Gastropaviljoen XV eind april.

Lees ook: aantal strandpaviljoens groeit gestaag

Keuken: kleine gerechten van lokale kaart

Chef-kok Paul Witte gaat de scepter zwaaien in de keuken van het gastropaviljoen.  In 2016 werd het team van Strandpaviljoen Vijftien onder leiding van Witte winnaar van Texel Culinair, vorig jaar behaalde ze de prijs voor het beste gerecht. ‘Uiteraard zorgt de locatie van het paviljoen ervoor dat de Texelse gastronomie centraal staat.’

Lees ook: Strandpaviljoen voor Blooming

Gastropaviljoen XV: permanent paviljoen op strand TexelDe standaard voor- hoofd- en nagerechten hebben plaats gemaakt voor vernieuwende gerechten. Gasten kunnen zelf hun menu samenstellen en een keuze maken uit verschillende kleinere gerechten: Zoet, Kaas, Vlees, Vis en Groente. Hoogenbosch: ‘en die keuze wordt verrijkt met een ambitieuze wijnkaart en een selectie speciaalbieren.’

Lees ook: Duurzaam truffelwier met zeewater op Texel

Laagdrempelig en natuurlijk paviljoen

Het nieuwe paviljoen past volgens de ondernemers ‘geheel bij de eilandlifestyle’: betaalbaar en laagdrempelig. ‘Maar wel met het juiste niveau voor kwaliteit en gastvrijheid.’ Ook in de inrichting gaat deze lifestyle terugkomen. Het paviljoen is volledig gebouwd van hout. In de inrichting komen veel natuurlijke materialen voor, zoals wol, kurk en leer.

Lees ook: De 12 Balcken Texel; kroeg op het wad

Reageer op dit artikel