nieuws

Jubileumbier Poesiat & Kater voor 50-jarig Paradiso

Café 1463

In het kader van het 50-jarig bestaan van Paradiso is in samenwerking met de Amsterdamse brouwerij Poesiat & Kater het jubileumbier ‘Gloria’ ontwikkeld. Vanaf dinsdag is deze voor de rest van het kalenderjaar exclusief verkrijgbaar bij de locaties van Paradiso en geselecteerde horeca- en retaillocaties.

Jubileumbier Poesiat & Kater voor 50-jarig Paradiso

Ter ere van het 50-jarig bestaan van Paradiso wordt dit jaar het biertje ‘Gloria’ gebrouwen door de Amsterdamse brouwerij Poesiat & Kater. Gloria is een Golden Pale Ale (5,0% vol), gebotteld in een speciaal vormgegeven aluminium longneck met een moutig karakter en een fruitige afdronk.

Lees ook: Poesiat & Kater opent deuren

Beschikbaarheid

De naam verwijst naar de geschiedenis van Paradiso en naar de feestelijkheden die in het kader van dit jubileum plaatsvinden. Vanaf februari wordt het geschonken bij alle Paradisolocaties en bij de brewpub van de brouwer en kost 5,00 euro. Daarnaast komt het beschikbaar via verschillende horeca- en retailgelegenheden.

Bekijk ook de foto’s van de brewpub van Poesiat & Kater

Poesiat & Kater

Gloria, Poesiat & Kater, ParadisoPoesiat & Kater is een in 2014 opgerichte bierbrouwerij in Amsterdam-Oost. Hier creëert brouwer Julián Álvarez Zárate de bierrecepten. Hij brouwt Van Vollenhoven-bieren, naar traditionele en historische recepten uit de 19e eeuw, maar ook moderne en experimentele bieren. Voor het 50-jarig bestaan van Paradiso is er gezocht naar een speciale receptuur die past bij deze feestelijke gelegenheid.

Lees ook: Van Vollenhoven Extra Stout Original op Amsterdamse Bierkaart

Over Paradiso 50 jaar

Het 50-jarig bestaan van het podium wordt niet alleen gevierd met een jubileumbier. Zo trouwen op 14 februari elf stellen en wordt op 29, 30 en 31 maart het jubileum uitgebreid gevierd met het PARADI50 Verjaardagsweekend met drie uiteenlopende programma’s. Ook is er een groot posterproject met vijftig kunstenaars dat in maart van start gaat.

Reageer op dit artikel