nieuws

Burgemeester opent nieuw concept Jans’ in Arnhem

Café 3737

Café restaurant Jans’ in Arnhem wordt dinsdag 8 mei officieel geopend door burgemeester Ahmed Marcouch. Het voormalige grandcafé Mahler bij theater Musis Sacrum is grondig verbouwd en vormt naar eigen zeggen het nieuwe kloppend hart van Arnhem.

Burgemeester opent nieuw concept Jans’ in Arnhem
JANS' opent deuren bij Musis Sacrum in Arnhem.

Jans’, het vernieuwde horecaconcept bij theater Musis Sacrum in Arnhem, wordt dinsdag 8 mei officieel geopend door burgemeester Ahmed Marcouch. De burgervader verricht de openingshandeling door het grootste Arnhemse Meisje (bekende Arnhemse koek) dat ooit gebakken is, aan te snijden.

Aan het roer van Jans’ in Arnhem staan Addie Roelofsen, Chantal Gerritsen en de familie van Hooff. Roelofsen en Gerritsen zijn bekende horecaondernemers.

Addie Roelofsen

Addie Roelofsen en zijn echtgenoot Chantal Gerritsen verkochten sterrestaurant O Mundo, Hotel de Wereld en hun twee andere horecabedrijven Koekoekpannenkoek en Drinks & Bites in 2013 aan Jaap Venendaal. Roelofsen werkte daarna nog even voor Venendaal, maar nam in december 2014 afscheid van de nieuwe eigenaar van zijn zaken. De Wereld en O Mundo hebben inmiddels ook weer een andere eigenaar. 

Jans’

‘Jans’ combineert een laagdrempelige entree met stijl, gastvrijheid, kwaliteit en heerlijk eten’, aldus de ondernemers. ‘Jans’ is er voor alle Arnhemmers en wil in de Gelderse hoofdstad graag als verbinder fungeren tussen mensen met diverse interesses, leeftijden, culturen en achtergronden.’

Betekenisvolle locatie

‘De Arnhemmer mag trots zijn op zijn stad, die ooit aan de Jansbeek is ontstaan. Vandaar onze keuze voor de naam Jans’, zegt Roelofsen. ‘Deze locatie heeft een rijke historie, die voortleeft in het heden en daarmee de plek zoveel betekenis geeft.’

Voor Jans’ en alleman

‘Als uitgangspunt hebben we gezamenlijk een aantal kernwaarden voor Jans’ geformuleerd,’ vult Roelofsen verder aan: ‘De kwaliteit staat voorop. Zowel qua gastgerichtheid als de kwaliteit van onze producten. We willen er voor Jans’ en alleman zijn en mensen graag onderling verbinden. Je kunt hier op elke minuut van de dag binnenlopen voor een ontbijt, kop koffie, lunch, gezellige borrel of een maaltijd.’ Jans’ is zes dagen per week open vanaf negen uur.

Tijdens het openingsevenement op 8 mei is een prominente rol weggelegd voor Arnhemse iconen. Zo verzorgt Hans Verbugt, directeur Musis Sacrum en Stadstheater Arnhem, een toespraak, draagt stadsdichter Jesse Laporte een gedicht voor en snijdt burgemeester Marcouch het grootste Arnhemse Meisje, gebakken door Banketbakkerij van Asselt, aan.

Lees ook: Pand Korenbeurs op Korenmarkt Arnhem wordt foodhal

Foto's

Reageer op dit artikel