nieuws

Utrechtse nachtclub Filemon wordt verbouwd tot BBQ-concept

Café 3816

De bekende nachtclub Filemon aan het Janskerkhof in Utrecht is gesloten en wordt verbouwd tot De Jans Bar. De Jans Bar is een grand café waar gasten aan tafel kunnen barbecueën met een all you can eat-concept.

Utrechtse nachtclub Filemon wordt verbouwd tot BBQ-concept
Nachtclub Filemon & Baucis wordt all you can eat BBQ-concept. Foto: GoogleMaps

Nachtclub Filemon & Baucis was 17 jaar lang een bekende uitgaansgelegenheid in de Utrechts binnenstad. Op zaterdag 5 mei sloot de club definitief.

Eigenaar Remco de Beus is het pand nu aan het verbouwen tot De Jans Bar. Bij De Jans Bar kunnen gasten voor €24,50 per persoon een eigen tafelbarbecue bestieren en zo veel eten als ze willen, zegt de Beus tegen DUIC.

‘Meer mellow dan bij Filemon’

Nieuw concept Jans’ in Arnhem

Nieuw concept Jans’ in Arnhem

‘We richten ons vooral op groepen, en een wat ouder publiek. Mensen kunnen een vis, vlees en vegetarische schotel bestellen. Daarnaast sluiten we niet om 23.00 uur, maar komt er in de avond en nacht ook gewoon nog muziek. Wel allemaal iets meer mellow dan bij de Filemon’, aldus De Beus.

De Jans Bar opent op dinsdag 22 mei.

Concurrentie van TivoliVredenburg te sterk

Volgens de eigenaar is de komst van TivoliVredenburg de belangrijkste reden voor de sluiting van Filemon. ‘Ik wil daar niet meer te lang bij stilstaan maar sinds de opening van Tivoli zijn mijn inkomsten gedaald. Met miljoenen euro’s aan subsidies gaan ze de concurrentie aan met andere horeca in de stad. TivoliVredenburg had gewoon een cultureel muziekpodium moeten worden, maar er zijn ook house- en hiphop-feesten. Daarnaast hebben ze een terras van honderden stoelen. Het is gewoon een commerciële tent.’

Reageer op dit artikel