Parel van het Jaar in de Koffie Top 100 2018: Minette Fleuren van Babbels

Parel van het Jaar in de Koffie Top 100 2018: Minette Fleuren van Babbels
Foto: Koos Groenewold

In de verkiezing van de Parel van het Jaar zoeken we binnen de Koffie Top 100 naar die medewerker die het verschil maakt in een bedrijf, die een enorme impact heeft op de zaak en zonder wie een ondernemer zich geen raad zou weten. Dat laatste geldt dubbel voor de Parel in de Koffie Top 100 dit jaar: Minette Fleuren is niet alleen een zeer waardevolle kracht binnen Babbels in Gennep, het is ook nog eens de moeder van zussen en eigenaren Mandy en Ilona Stroecken.

Minette Fleuren is niet alleen de moeder van Babbels-eigenaren Mandy en Ilona Stroeken, ze is ook uitgegroeid tot Mama Babbels. ‘Na de start van Babbels hielp ze ons uit de brand door bij te springen. Zoals moeders dat doen. Maar ze is gebleven en maakt inmiddels de beste koffies.’

Babbels in Gennep heeft met Minette Fleuren (56) volgens de twee eigenaren een echte parel in huis. Ze maakt niet alleen perfecte cappuccino’s met melkschuim dat altijd goed is. Er zijn ook ijstaarten en in de winter ragouts aan toegevoegd, allemaal van de hand van Mama Babbels. ‘Die producten mag ook echt niemand anders maken, anders ontbreekt de liefde die ze erin stopt en smaakt het anders’, lacht Ilona Stroeken.

Perfectie zonder diploma’s

Ilona en Mandy laten weten dat hun moeder geen gediplomeerd barista is, maar wel alle technieken beheerst. ‘De koffies die ze meegeeft, zijn altijd goed. Anders komen ze niet achter de bar vandaan! Ze is eigenlijk best onzeker, maar wil het voor ons altijd goed doen. En daar slaagt ze in. We zijn apetrots op haar; zeker omdat het hard werken is. Echt bikkelen soms, maar klagen doet ze nooit.’

Haar dochters hebben met zo’n moeder niet alleen een vertrouwd gezicht achter de bar, ze hebben ook een productlijn naar haar vernoemd: Mama Babbels. Zo maken ze een likeurtje dat ze bij de koffie serveren, en in een fles met een mooi etiket met mams erop aan hun gasten verkopen.

De Parel

De Parel van het Jaar geeft ondernemers de kans een medewerker in het zonnetje te zetten. Wie onderscheidt zich op de werkvloer? Wie speelt een speciale of misschien wel cruciale rol binnen het bedrijf? Kortom: wie verdient deze pluim? Alle bedrijven in de Koffie Top 100 mogen een kandidaat nomineren voor de titel. De redactie kiest de beste, leukste of ontroerendste motivatie.

De ondernemer zorgt, soms onder valse voorwendselen, dat de winnende Parel aanwezig is op het evenement. Diegene weet niet dat hij of zij genomineerd is, en staat onverwacht even in het middelpunt van de aandacht. Vorig jaar ging deze titel naar Koen van Es van IJssalon Luciano's in Wassenaar. Hij reageerde zeer verrast op het winnen van de titel.


Bekijk hier de gehele Koffie Top 100 van 2018